Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα επιμείνει να γίνει σεβαστή η εθνική της κυριαρχία και η εδαφική της ακεραιότητα στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σήμερα στην Τουρκία, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια του βραδινού διαγγέλματός του.

«Οι προτεραιότητές μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές: η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

«Είναι εκ των ων ουκ άνευ το να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας. Προφανώς, σκοπός μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας μας στη φυσιολογική ζωή το συντομότερο δυνατό».

Στο μεταξύ το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας συνεχίζει να επιβάλει από απόσταση αποκλεισμό των ακτών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, να την αποκόπτει από τη μεταφορά εμπορευμάτων που γίνεται θαλάσσια, σημείωσε χθες Κυριακή η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας.

Το ρωσικό ΠΝ συνεχίζει επίσης να εξαπολύει σποραδικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων σε όλη την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.