Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα καλεί τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις στους «προπαγανδιστές της ρωσικής τηλεόρασης», με σημερινή δήλωσή του, λίγες ώρες προτού συνέλθουν οι Σύνοδοι Κορυφής του NATO και της ΕΕ με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι προπαγανδιστές της ρωσικής τηλεόρασης είναι χειρότεροι από τους Ρώσους πιλότους. Οι πιλότοι κινδυνεύουν τουλάχιστον να σκοτωθούν (…) Επιβάλετε κυρώσεις στον καθένα από αυτούς», αναφέρει συγκεκριμένα ο Κουλέμπα, μέσω ενός tweet.

«Αποκλείστε όλη την τοξική ρωσική προπαγάνδα και αυτούς που την υποστηρίζουν», ζήτησε ακόμη ο ίδιος, σχολιάζοντας, χαρακτηριστικά, πως «οι ομιλούσες κεφαλές κοιμούνται σε ασφαλείς συνθήκες, αλλά μετά βγαίνουν στον αέρα και καλούν σε πυρηνικά πλήγματα ή σε εισβολή σε χώρες μέλη του NATO».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο AFP, μετά την εισβολή στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις σε πολλούς Ρώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων κατά της επικεφαλής του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT, που μεταδίδει σε ξένες γλώσσες Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

Η ΕΕ απαγόρευσε επίσης την μετάδοση περιεχομένων των φιλοκρεμλινικών μέσων ενημέρωσης Sputnik και RT στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά στα τηλεοπτικά δίκτυα και το ίντερνετ.

Υπενθυμίζεται πως για αύριο, Πέμπτη, έχει συγκληθεί έκτακτη σύνοδος του NATO, στις Βρυξέλλες. Την ίδια ημέρα κατά θα διεξαχθούν οι σύνοδοι κορυφής της G7 και της ΕΕ, επίσης στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα μετάσχει σε αυτές τις τρεις συνόδους, έχει ήδη αναγγείλει ότι οι Δυτικοί θα υιοθετήσουν «νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα ενισχύσουν» αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί.