Μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή του και ειδικά για το τέλος της, πήρε ο θρύλος του γαλλικού σινεμά Alain Delon. Ο κορυφαίος ηθοποιός αποφάσισε να κάνει ευθανασία. Αυτό αποκάλυψε ο γιος του, Anthony Delon, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL.

Ο Anthony Delon μίλησε για τον πατέρα του και τόνισε πως ο Alain Delon έχει αποφασίσει να τερματίσει τη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία. Πώς όμως πήρε την συγκεκριμένη απόφαση; Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να αποφασίσει να τερματίσει ο ίδιος τη ζωή του;

Ο θάνατος της συζύγου του, Nathalie Delon η οποία έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ταλαιπωρήθηκε πολύ προτού αφήσει την τελευταία της πνοή ήταν η στιγμή εκείνη που τον οδήγησε στο να πάρει την τόσο σημαντική απόφαση.

Η Nathalie Delon, σύμφωνα με τον Anthony, ήθελε και η ίδια να «φύγει» από τον κόσμο αυτό με ευθανασία αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας στη Γαλλία.

«Η μητέρα μου, ήταν ελεύθερο πνεύμα, και είχε επιλέξει να πεθάνει, όπως έζησε τη ζωή της. Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα. Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό» αποκάλυψε ο Anthony Delon.

Ο γιος του Alain Delon τόνισε πως θα σταθεί στο πλευρό του πατέρα του σε αυτή του την απόφαση.