«Είναι ήδη η 25η μέρα από τότε που ο ρωσικός στρατός προσπαθεί μάταια να βρει φανταστικούς “Ναζί” από τους οποίους δήθεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον λαό μας» λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην καθιερωμένη ομιλία του προς τον ουκρανικό λαό το βράδυ της 21ης Μαρτίου, κάνοντας τον απολογισμό του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι ήδη 25η μέρα από τότε που ο Ρώσικος στρατός προσπαθούσε μάταια να βρει φανταστικούς “Ναζί” από τους οποίους δήθεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον λαό μας. Όπως μάταια προσπαθούν να βρουν Ουκρανούς τους οποίους θα υποδέχονταν προσφέροντάς τους λουλούδια. Και το πιο σημαντικό, οι Ρώσοι στρατιώτες δεν βρίσκουν πώς να επιστρέψουν στο σπίτι του. Γι’ αυτό οι στρατιώτες μας τους βοηθούν στην πορεία προς την κρίση του Θεού» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

It is already the 25th day since the Russian military has been vainly trying to find imaginary “Nazis” from whom they…

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, March 20, 2022

Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο της Μόσχας για την παράδοση της Μαριούπολης

Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν την πολιορκούμενη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, ή κατάθεσης των όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακόμα, μίλησε για «εσκεμμένη χειραγώγηση» και «αληθινή απαγωγή ομήρων», αναφερόμενη στο ρωσικό τελεσίγραφο.