Τη διάλυση της επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, χαρακτηρίζοντάς τη «σπατάλη χρημάτων».

Οι Δημοκρατικοί αντέδρασαν αμέσως έντονα στην «πολύ απογοητευτική» απόφαση αυτή για την επιτροπή, η οποία είναι συμβουλευτική και δεν έχει την δυνατότητα να εγκρίνει νόμους.

«Είχαμε δεσμευτεί να εξοικονομήσουμε χρήματα των φορολογούμενων μειώνοντας τη σπατάλη στο Κογκρέσο», ανέφερε ο Μάικλ Στιλ, εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικανού Τζον Μπένερ.

Εκπρόσωπος της απερχόμενης Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι, η οποία πρόκειται να παραδώσει στον Μπένερ όταν το νέο Κογκρέσο συνεδριάσει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι η επιτροπή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον διάλογο για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια.

«Είναι πολύ απογοητευτικό το ότι η Ρεπουμπλικανική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία και την κλιματική αλλαγή στο Κογκρέσο. Η διάλυση της Επιτροπής δε μειώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλάβουμε δράση σε αυτά τα πολύ κρίσιμα ζητήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Ντρου Χάμιλ.