Την ώρα που οι διπλωματικές προσπάθειες δεν φαίνεται να οδηγούν σε κάποιο αποτέλεσμα και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 16η ημέρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών καταγγέλλουν πως περιοχές όπου ζουν άμαχοι στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, επλήγησαν από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, νωρίς το πρωί βομβαρδίστηκαν «παιδικός σταθμός», «πολυκατοικία», καθώς και διώροφη «βιοτεχνία υποδημάτων», που έχει πάρει φωτιά. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός».

Η πόλη αυτή παρέμενε μέχρι σήμερα –συγκριτικά– αλώβητη από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων, όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέλαβαν την πόλη Βολνοβάχα

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετέδωσε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέλαβαν την ουκρανική πόλη Βολνοβάχα που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, μια πόλη-λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα που πολιορκείται εδώ και ημέρες από τον ρωσικό στρατό.

Η Βολνοβάχα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου προς τη Μαριούπολη.