Στη Μαριούπολη διεξάγεται η πιο σφοδρή πολιορκία του πολέμου της Ουκρανίας μέχρι στιγμής, ενώ δορυφορικές φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, συγκρίνουν το πριν με το μετά και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Χαρακτηριστικά, οι nytimes.com παραθέτουν εικόνες από κεντρικά σημεία της πόλης, με τα κτίρια να έχουν ισοπεδωθεί και το σκηνικό να μην θυμίζει σε τίποτα την ζωή πριν τον πόλεμο. Μάλιστα, αντίστοιχες δορυφορικές εικόνες δημοσίευσε και η Maxar Technologies, εταιρία που συνεργάζεται με την NASA και τις ΗΠΑ, στην ανάπτυξη στρατιωτικών τεχνολογιών.

Η φωτογραφία των New York Times:

Μέχρι στιγμής, στη πόλη έχουν εγκλωβιστεί 400.000 κάτοικοι, ενώ έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου από Ρώσους. Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής, η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη, για την απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή. Η Ρωσία επικαλείται βίντεο στα social media –δεν έχει εξακριβωθεί η εγκυρότητα τους- και αναφέρει ότι Ουκρανοί ακροδεξιού του τάγματος Αζόφ, εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν και μάλιστα φέρεται να σκοτώνουν όποιον φέρνει αντίσταση, ενώ η Ουκρανία αναφέρει ότι Ρώσοι στρατιώτες εμποδίζουν την διαδικασία.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες από την κατεστραμμένη Μαριούπολη: