Δημοσιογράφοι του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου «Sky News» έπεσαν θύματα ενέδρας στην Ουκρανία. Το βίντεο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (4/3), αλλά σύμφωνα με τον σταθμό τραβήχτηκε την περασμένη Δευτέρα.

Το υλικό, δείχνει μια έκρηξη και μετά έναν καταιγισμό από σφαίρες να χτυπά το όχημα της δημοσιογραφικής αποστολής προτού οι εργαζόμενοι του «Sky News» έτρεξαν για να κρυφτούν σε μια κοντινή αποθήκη. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στο δρόμο της επιστροφής προς το Κίεβο όταν δέχθηκαν την επίθεση.

«Οι σφαίρες έπεφταν βροχή σε όλο το αυτοκίνητο. Πολλά μέρη του έγιναν κομμάτια. Δεν το ξέραμε εκείνη τη στιγμή, αλλά αργότερα οι ουκρανικές αρχές μας είπαν πως πέσαμε σε ενέδρα μιας ομάδας Ρώσων σαμποτέρ. Σίγουρα ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα, δεν έγινε τυχαία, δεν αστόχησαν. Ξέραμε πως έπρεπε να βγούμε έξω από το αυτοκίνητο για να επιβιώσουμε μιας και τα πυρά που δεχόμασταν ήταν έντονα», ανέφερε ο Στούαρτ Ράμσεϊ ανταποκριτής του δικτύου. Από την επίθεση, ένας δημοσιογράφος δέχθηκε σφαίρες που δεν διαπέρασαν το αλεξίσφαιρο που φορούσε, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε. Έκτοτε, η δημοσιογραφική ομάδα επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.