Έξαλλος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής σε κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης του Ρώσος παρουσιαστής γιατί χάνει την πρόσβαση στις πολυτελείς του βίλες στην Ιταλία, μετά τις αυστηρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Vladimir Soloviev, που είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε δημόσια την οργή του την περασμένη Παρασκευή καθώς έχασε την πρόσβαση στα εξοχικά του, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ιταλία στη Ρωσία λόγω της εισβολής, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Αυτό είναι το Σιδηρούν Παραπέτασμα;» είπε ο Soloviev στο πλατό του μεταμεσονύχτιου προγράμματός του, προσθέτοντας «το αγόρασα, πλήρωσα τρελά φόρους, έκανα τα πάντα. Και ξαφνικά κάποιος αποφασίζει ότι αυτός ο δημοσιογράφος είναι τώρα στη λίστα των κυρώσεων. Και αμέσως επηρεάζει την ακίνητη περιουσία. Περίμενε ένα λεπτό. Μας είπατε όμως ότι η Ευρώπη έχει ιερά δικαιώματα ιδιοκτησίας!».

Αιφνιδιασμένος από τους περιορισμούς, για τους οποίους οι αξιωματούχοι είπαν ότι μπορεί να εξελιχθούν σε απώλεια των περιουσιών του δημοσιογράφου αν επιδεινωθεί η σύγκρουση, ο Soloviev εξοργίστηκε: «Ξαφνικά, τώρα λένε: “Είσαι Ρώσος; Τότε θα κλείσουμε τον τραπεζικό σου λογαριασμό, αν είναι στην Ευρώπη».

Στο στόχαστρο και το 2019

Το 2019, ο Soloviev και άλλοι προπαγανδιστές του Κρεμλίνου τέθηκαν υπό έλεγχο μετά από αναφορά του Αλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψε ότι ο οικοδεσπότης του NTV είχε όχι ένα, αλλά δύο ακίνητα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα περασμένα Χριστούγεννα, η ερευνητική ομάδα του Ναβάλνι, FBK, βιντεοσκόπησε τις πολυτελείς κατοικίες του παρουσιαστή αφήνοντας, ως δείγμα δώρου, στον παρουσιαστή ουκρανικές σοκολάτες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πράξη τους «εξωφρενική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».