Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία που έρχονται στη δημοσιότητα. Σε ένα βίντεο, ένας Ουκρανός προσπαθεί να σταματήσει ένα ρωσικό τανκ με το ίδιο του το σώμα.

Το βίντεο καταγράφηκε στην περιοχή Bakhmach στη βόρεια Ουκρανία, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian. H ενέργεια αυτή προστίθεται σε μια σειρά από πράξεις άοπλων Ουκρανών που έρχονται αντιμέτωποι με τους ρώσους στρατιώτες.

Ο άντρας αρχικά σκαρφαλώνει στο τανκ, προτού πηδήξει και προσπαθήσει να το σπρώξει με τα χέρια του. Όταν αυτό αποτυγχάνει, γονατίζει μπροστά στο άρμα μάχης σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προέλασή του.

Σε ένα άλλο βίντεο 30 δευτερολέπτων, που δημοσίευσε το ουκρανικό HB, ένας άντρας στέκεται μπροστά από στρατιωτικά οχήματα. Καθώς εκείνα προσπαθούν να τον προσπεράσουν, εκείνος φαίνεται να προσπαθεί να τα σταματήσει.

Οι εικόνες έγιναν viral και οι χρήστες στα social media κάνουν συγκρίσεις με τον θρυλικό Tank Man της Τιενανμέν, σύμφωνα με δεύτερο δημοσίευμα του Guardian. «Ο διαδηλωτής απέναντι στο τανκ» (Tank Man) είναι η διάσημη φωτογραφία του άγνωστου διαδηλωτή που στέκεται μπροστά από μια ίλη κινεζικών αρμάτων μάχης στην πλατεία Τιενανμέν τον Ιούνιο του 1989.