Ο Αλεξέι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ώρες να καθοριστεί αν θα υπάρξουν συζητήσεις για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, αλλά και το που θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, εκτός από το ίδιο το γεγονός», δήλωσε αναφερόμενος στο ότι ο Ζελένσκι εμφανίζεται ανοικτός πλέον στο ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το πρωί του Σαββάτου (26/2) νομίζω ότι θα είναι σαφές αν, το πότε και πού θα πραγματοποιηθούν», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Strana και μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Πρόσθεσε, δε, πως η διάθεση των Ουκρανών είναι να μεσολαβήσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ. Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε αναφέρει πως ο Ζελένσκι το ζήτησε ο ίδιος από τον Μπένετ να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή για να υπάρξει ειρήνη.

Η Ρωσία είχε προτείνει οι συζητήσεις να λάβουν χώρα στο Μινσκ της Λευκορωσίας, κάτι στο οποίο η ουκρανική πλευρά εμφανιζόταν διστακτική να αποδεχθεί. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ πρότεινε την Πολωνία.

Βέβαια, όλα αυτά συνέβησαν προτού ενταθούν οι επιθέσεις στο Κίεβο τη νύχτα της Παρασκευής (25/2) και μετά τα μεσάνυχτα στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (26/2) και πλέον δεν είναι ξεκάθαρο αν παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών.