Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μίλησε την Παρασκευή (25/2) η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία τόνισε πως η Ρωσία έχει καθήκον «να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 στη δικαιοσύνη».

«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια» επεσήμανε όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε επίσης η Μαρία Ζαχάροβα.

Κατηγόρησε τη Γαλλία για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων

Παράλληλα η Μαρία Ζαχάροβα στράφηκε κατά της Γαλλίας κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων στο Ουκρανικό.

«Είναι μέρος της υστερίας που περιβάλλει τη Ρωσία» είπε.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Ουκρανού προέδρου και αναμένεται να στείλει αντιπροσωπεία στο Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία.

Δείτε τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών