Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ανατίναξαν γέφυρα πάνω από τον ποταμό Teteriv στο Ivankiv, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, για να ανακόψουν την επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα.

Σήμερα το πρωί μάχες μαίνονται σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, ενώ πολλές υπόκωφες εκρήξεις ακούγονταν και από το κέντρο της πόλης, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται σήμερα εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων σε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

«Φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό» λέει στους πολίτες το υπουργείο Εσωτερικών

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δολιοφθοράς των ρωσικών δυνάμεων την οποία διεξάγει μια αναγνωριστική μονάδα στρατιωτών.

Στο ίδιο μήνυμα το υπουργείο ζητεί από τους κατοίκους του προαστίου να πάρουν τα όπλα.

«Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!», έγραφε το μήνυμα.