Τα στρατεύματα συνέχισαν να επιστρέφουν στις βάσεις τους και σήμερα, Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων στις οποίες συμμετείχαν σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Οι πρώτες μονάδες που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να φθάνουν στα στρατόπεδα τους, δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ιγκόρ Κανασένκοφ, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και TASS. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Λευκορωσία, θα επιστρέψουν μετά την λήξη των ασκήσεων στις βάσεις τους.

«Μετά το τέλος των ασκήσεων, οι σχηματισμοί και οι στρατιωτικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επιστρέψουν, όπως πάντα, στα μόνιμα στρατόπεδα τους», επεσήμανε ο Κανασένκοφ.

Το υπουργείο ανέφερε, τέλος, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι τα στρατεύματα που μετακινήθηκαν στη Λευκορωσία για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Μινσκ στο διάστημα 10-20 Φεβρουαρίου θα επιστρέψουν επίσης στις βάσεις τους αμέσως μετά.

Επισημαίνεται πως πολλές χώρες της Δύσης, όπως και το ΝΑΤΟ, αμφισβητούν έντονα τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί απόσυρσης των στρατιωτών της. Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε, μάλιστα, προ ολίγου, πως η απειλή μίας εισβολής στην Ουκρανία παραμένει, ενώ ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας επέμεινε πως η Ρωσία όχι μόνο δεν απομακρύνει τον στρατό της αλλά και ότι τον ενισχύει.