Η Ολλανδία προχωρά σε άρση μέτρων έναντι του κορονοϊού, καθώς παρατηρείται μείωση των νοσηλειών και των μολύνσεων. Έτσι, μπαρ και εστιατόρια επιστρέφουν στο ωράριο που τηρούσαν πριν την πανδημία, ενώ καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους.

Όπως αναφέρει το AFP και το Reuters, μένει μόνο ο κανόνας περί τήρησης των αποστάσεων, όμως όλα τα υπόλοιπα μέτρα καταργούνται σταδιακά.

«Η χώρα ανοίγει και πάλι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ερνστ Κούιπερς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στις 25 Φεβρουαρίου «θα επιστρέψουμε στις κανονικές ώρες λειτουργίας», όπως ήταν πριν από την πανδημία, πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μπαρ και εστιατόρια.

«Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές, παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα αεροδρόμια» διευκρίνισε. «Θα ήταν συνετό να τηρείτε τις αποστάσεις και να φοράτε μάσκα, όμως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση» για κάτι τέτοιο, τόνισε, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κούιπερς προειδοποίησε ωστόσο ότι «η πανδημία δεν τελείωσε» και τα ευάλωτα πρόσωπα θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν.