Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη δολοφονία των δύο ανδρών και τον τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα στην Ουκρανία που σημειώθηκε χθες Δευτέρα (14/2).

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού, όπως μετέδωσε το Open, κάτοικοι του χωριού μιλούν για έναν νεκρό ομογενή, καθώς ο δεύτερος νεκρός είναι ντόπιος κάτοικος του χωριού, ενώ οι τραυματίες είναι και οι δύο ελληνικής καταγωγής.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, ενώ η αρχική εκδοχή ήταν ότι κάποιοι μεθυσμένοι στρατιώτες επιτέθηκαν για ασήμαντη αφορμή σε θαμώνες του καφέ, υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική διοίκηση του Ντονιέτσκ ότι ήταν μια σύγκρουση με πολιτική βάση, καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν παραταχθεί κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής αντιμετωπίζουν τον ελληνόφωνο και τον ρωσόφωνο πληθυσμό ως συνεργάτες των «αποσχιστών» όπως τους ονομάζουν. Έτσι ξεκίνησε η συζήτηση μέσα στο καφέ.

Τους περίμεναν έξω από το καφέ για να τους πυροβολήσουν

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε έξω από το καφέ, καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν εγκαταλείψει τη μονάδα τους, περίμεναν τα θύματα και τα πυροβόλησαν όταν βγήκαν να καπνίσουν.

Για τον θάνατο των ανδρών εξέδωσε ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία γίνεται λόγος για δύο νεκρούς Έλληνες ομογενείς.