Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ υποδέχτηκε σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη Βαυαρία εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση για τη φιλία που συνδέει τις δύο χώρες, παρά τις διαφωνίες των τελευταίων χρόνων στο θέμα της κατασκοπείας.

Κατά την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ, η Γερμανίδα Καγκελάριος τον περίμενε με… μπύρες και μπρέτζελ.

«Οι ΗΠΑ είναι φίλη χώρα, ακόμη κι αν έχουμε μερικές φορές διαφωνίες», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη χειραψία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Βαυαρία, στο νότο της χώρας, όπου θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο η σύνοδος κορυφής της G7.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, από την πλευρά του, χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, δύο «αχώριστων συμμάχων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή με την «εταίρο και φίλη» του καγκελάριο στη Βαυαρία, ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε τη σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου, τονίζοντας κυρίως την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ρωσική «επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής στο Ελμάου, ότι οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ρωσικής «επιθετικότητας» στην Ουκρανία καθώς και τις εξτρεμιστικές απειλές και την απειλή από την κλιματική αλλαγή.

«Κατά τις δύο επόμενες μέρες στο Σλος Ελμάου πρόκειται να συζητήσουμε το κοινό μας μέλλον, την παγκόσμια οικονομία που δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες, τη διατήρηση μίας ισχυρής και ευημερούσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τους τρόπους αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, την αντιμετώπιση των απειλών από τον βίαιο εξτρεμισμό και την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σε όλα αυτά τα θέματα είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τη συνεργασία και την ηγεσία της καγκελαρίου σας Αγγελα Μέρκελ», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος στεκόταν δίπλα στη γερμανίδα καγκελάριο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.