Η βρετανική αστυνομία έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι επανεξετάζει την απόφαση να μην διεξάγει έρευνα για συγκέντρωση που διεξήχθη στο γραφείο του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορονοϊό, λίγη ώρα αφότου είδε το φως της δημοσιότητας μια νέα φωτογραφία από το συγκεκριμένο συμβάν – ένα από τα πολλά που οδήγησαν τον Τύπο να μιλά για το «partygate» σκάνδαλο.

Όπως γράφει το Reuters, η αστυνομία ερευνά ήδη 12 συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στο γραφείο και την κατοικία του πρωθυπουργού, σε συνέχεια μίας εσωτερικής έρευνας που κατέδειξε ότι το προσωπικό του απολάμβανε πάρτι με αλκοόλ στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τον Βρετανό ηγέτη να παρίσταται και ο ίδιος σε ορισμένα από αυτά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη» για τη συμπεριφορά του και δεσμεύτηκε να αλλάξει την όλη κουλτούρα περί το περιβάλλον του και την έδρα της κυβέρνησης, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ωστόσο ίσως να μην είναι εύκολο να καταφέρει να γυρίσει σελίδα και να αποφύγει τα πυρά που δέχεται από όλες τις πλευρές, ακόμη και από Συντηρητικούς βουλευτές.

Η εφημερίδα Mirror δημοσίευσε σήμερα μια νέα φωτογραφία της προαναφερθείσας εκδήλωσης, όπου διακρίνεται ο Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε δύο μέλη του προσωπικού, ο ένας εκ των οποίων έχει περάσει γύρω από τον λαιμό του μια γιρλάντα, δίπλα σε ένα ανοικτό μπουκάλι σαμπάνιας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είπε ότι είχε προηγουμένως αξιολογήσει την εκδήλωση αυτή και είχε αποφασίσει ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για μια ποινική έρευνα. «Η εκτίμηση αυτή επανεξετάζεται τώρα», δήλωσε αρμόδιος εκπρόσωπος Τύπου.