Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει σχέδιο εφεύρεσης προσχήματος για εισβολή στην Ουκρανία, διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα έγραψαν σήμερα δύο αμερικανικές εφημερίδες, επικαλούμενες πηγές με γνώση του θέματος.

Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι το σχέδιο της Μόσχας περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση ενός ψεύτικου βίντεο, το οποίο παρουσιάζει μια σκηνοθετημένη κατασκευασμένη επίθεση, που πραγματοποιείται από τον ουκρανικό στρατό είτε στο ρωσικό έδαφος είτε εναντίον ρωσόφωνων κατοίκων, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Washington Post γράφει ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου έχουν αποχαρακτηριστεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και αναμένεται να αποκαλυφθούν εντός ημέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει αρνηθεί τα σχέδια εισβολής, αλλά έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία. Σε «απάντηση» αυτών των κινήσεων, το ΝΑΤΟ επίσης κινητοποιεί τις δυνάμεις του προς την Ανατολική Ευρώπη, ενώ η διπλωματική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης συνεχίζεται.