Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Μπόρις Τζόνσον μετά το Partygate, δηλαδή τα πάρτι που έκανε στην οικία του, κατά την περίοδο του lockdown. Αυτή την φορά, ακόμα ένας βουλευτής της κυβέρνησης του, ανακοίνωσε πως αποσύρει την στήριξη του.

Ο Άντονι Μάνγκνολ μέσω ανάρτησης στο Twitter, ανέφερε ότι δεν στηρίζει πλέον τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του.

Χαρακτηριστικά, έγραψε στο tweet του, έγραψε το εξής:

«Τα πρότυπα στον δημόσιο βίο μετράνε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ πλέον να στηρίζω τον πρωθυπουργό. Οι πράξεις του και οι μισοαλήθειες του επισκιάζουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσοι άριστοι υπουργοί και συνάδελφοι. Κατέθεσα επιστολή δυσπιστίας»

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, οι βουλευτές των Συντηριτικών, έχουν ήδη καταθέσει παρόμοιες επιστολές με αφορμή τα πάρτι που γίνονταν στην επίσημη κατοικία του Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία ερευνώνται από την αστυνομία.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον θα πρέπει να κατατεθούν τουλάχιστον 54 επιστολές από βουλευτές των Συντηρητικών στο αρμόδιο κομματικό όργανο.