Δεκάδες μπαλόνια με τις μορφές των ηγετών των παγκόσμιων ισχυρών οικονομιών αφέθηκαν ελεύθερα, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στον ουρανό της Δρέσδης, εκεί όπου το επόμενο διήμερο οι υπουργοί οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των δυτικών οικονομιών θα συζητήσουν τα καυτά προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Πίσω από την κίνηση βρίσκεται η διεθνής οργάνωση ONE, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Μπόνο των U2. Στην ONE συμμετέχουν περισσότερα από 6 εκατομμύρια πολίτες από όλον τον κόσμο που δραστηριοποιούνται για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας και για την πρόληψη ασθενειών κυρίως στην Αφρική.

Ο κόσμος παρακολουθούσε για αρκετή ώρα τους «ηγέτες» να κυματίζουν στον ουρανό, μπροστά από τον καθεδρικό ναό Frauenkirche στη Δρέσδη. Τα μπαλόνια απεικόνιζαν τον ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, τον βρετανό πρωθυπουργό Νέιβιντ Κάμερον, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρένζι καθώς και τον καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ.