Οργή και σοκ προκαλεί ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια κινέζα μητέρα οκτώ παιδιών σε μια καλύβα με μια αλυσίδα γύρω από τον λαιμό της. Το βίντεο τράβηξε ένας άντρας, ο οποίος επισκέφτηκε τη γυναίκα, και ο οποίος σοκαρίστηκε από αυτό που αντίκρισε, σύμφωνα με το BBC.

Αφού της πηγαίνει ζεστά ρούχα, της κάνει μια σειρά από ερωτήσεις, στις οποίες η ίδια δεν μπορεί να απαντήσει κανονικά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το βίντεο έχει γίνει viral με τους κινέζους χρήστες των social media να απαιτούν την παρέμβαση των Αρχών προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στη γυναίκα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται και οι κακοποιήσεις των γυναικών και τα περιορισμένα δικαιώματά τους σε πολλές περιοχές της Κίνας, ενώ τίθενται ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η γυναίκα από την περιοχή Xuzhou έφερε στον κόσμο οκτώ παιδιά. Αυτό που ρωτούν αρκετοί είναι πώς δεν έγινε αντιληπτό το γεγονός από τις τοπικές αρχές, δεδομένης της αυστηρής πολιτικής της Κίνας για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Στο βίντεο, σημειώνει το BBC, η γυναίκα φαίνεται να μην μπορεί να κατανοήσει τις ερωτήσεις του vlogger, ο οποίος τη ρωτά διαρκώς αν κρυώνει. Η ίδια είναι ελαφρά ντυμένη και οι θερμοκρασίες εξαιρετικά χαμηλές.

Μετά την ανάρτηση την περασμένη Παρασκευή, το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις για το trafficking στις φτωχές αγροτικές περιοχές της Κίνας, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ελάχιστες.

Οι ανακοινώσεις των Αρχών για την υπόθεση και η οργή

Οι Αρχές εξέδωσαν μια ανακοίνωση την Παρασκευή, απορρίπτοντας κάθε εικασία ότι πρόκειται για απαγωγή. Αναφέρθηκαν ακόμη στη γυναίκα με το επίθετό της, Yang.

Ανέφεραν ακόμη ότι παντρεύτηκε τον σύζυγό της, με το επίθετο Dong, το 1998, και πως είχε διαγνωστεί με μια ψυχική ασθένεια. Η οικογένειά του είχε πει στις τοπικές αρχές ότι η Yang είχε συχνά βίαια ξεσπάσματα.

Όμως η απάντηση αυτή εξόργισε ακόμη περισσότερο, με τους πολίτες να ασκούν κριτική για το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισε το γεγονός ότι την κρατούσαν δεμένη με αλυσίδες.

Ακολούθησε μια δεύτερη ανακοίνωση από τις αρχές την Κυριακή, η οποία περιείχε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία της οικογένειας. Τονίστηκε ακόμη ότι γίνεται έρευνα για τον σύζυγό της. «Ο Dong είναι ύποπτος για παραβίαση του νόμου. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια έρευνα».

Η Yang οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και τα παιδιά της τα ανέλαβε η πολιτεία. Αξιωματούχοι ανέφεραν πως η γυναίκα είχε διαγνωστεί πρόσφατα με σχιζοφρένεια.

Και πάλι όμως οι επικρίσεις δεν σταμάτησαν, με πολλούς να απαιτούν οι τοπικές αρχές να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την υπόθεση.