Πριν μερικά 24ωρα, η αστυνομία στο Waco του Τέξας προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 170 ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη συμπλοκή με πυροβολισμούς που ξέσπασε μεταξύ συμμοριών μοτοσικλετιστών και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό 18 άλλων.

Οι δυο συμμορίες που αντάλλαξαν τα φονικά πυρά, ήταν οι Bandidos και Cossacks, με την πρώτη να θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες.

Οι Bandidos «κατάγονται» από το San Leon του Τέξας και ιδρύθηκαν το 1966 από τον Donald Chambers. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες μοτοσικλετών στις ΗΠΑ, με πάνω από 900 μέλη και 93 «παραρτήματα», σύμφωνα με το FBI. Μάλιστα, γράφει το USA Today, η συμμορία έχει μέλη και σε 13 άλλες χώρες.

Το τμήμα δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, ανακοίνωσε το περασμένο έτος, ότι οι Bandidos κατατάσσονται στη δεύτερη θέση με τις πιο επικίνδυνες συμμορίες, μαζί με τους Aryan Brotherhood of Texas.

Για την ιστορία, η πρώτη σε επικινδυνότητα συμμορία μηχανόβιων, παραμένει η θρυλική πια, Hells Angels από την Καλιφόρνια.  Τα μέλη της Bandidos, βγάζουν τα προς το ζην κάνοντας εμπόριο: όχι… επίπλων αλλά ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, μαριχουάνας και μεθαμφεταμινών.