Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, όπως η εφημερίδα Ντνέβνικ (Dnevnik), επισημαίνουν ότι επικρατεί αλαλούμ σχετικά με τον αριθμό των νεκρών ενόπλων, στις συγκρούσεις με την αστυνομία στο Κουμάνοβο, στις 9 και 10 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνουν ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι σκοτώθηκαν 14 «τρομοκράτες», όμως, πριν από μερικές ημέρες, η Εισαγγελία του Κουμάνοβου ανακοίνωσε ότι μετά τις απαραίτητες διεργασίες και έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των «τρομοκρατών» που σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουμάνοβο ανέρχεται στους 10.

H Dnevnik σημειώνει ότι το αλαλούμ αυτό προκαλεί ερωτηματικά. «Οι εικασίες για το πόσοι τρομοκράτες σκοτώθηκαν εντείνονται τόσο πολύ με αποτέλεσμα να υποστηρίζεται ότι τέσσερις νεκροί από την ομάδα τρομοκρατών δεν είναι ούτε Κοσοβάροι, ούτε πολίτες της Μακεδονίας, αλλά είναι εκπαιδευτές από άλλες χώρες, των οποίων τα ονόματα δεν πρέπει να αποκαλυφθούν» σημειώνει η εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι στη λίστα των ονομάτων των νεκρών «τρομοκρατών» δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Μαυροβούνιου, στο οποίο αναφέρθηκε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.