Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, συμμετέχουν στη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση και η οποία ξεκίνησε στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Πολλοί από αυτούς τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχουν καταφθάσει στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις, με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της συγκέντρωσης αυτής της αντιπολίτευσης.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει σε μία βαθιά πολιτική κρίση.

Στο μεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση για την υποστήριξη της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ στα Σκόπια το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, στην οποία θα μιλήσει ο αρχηγός του κόμματος αυτού και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. «Στη συγκέντρωση της Δευτέρας θα απευθυνθούν ορισμένα σαφή μηνύματα: Η Μακεδονία είναι η πατρίδα μας, η οποία αξίζει να έχει σταθερότητα, ευημερία και ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Η αυριανή συγκέντρωση θα κάνει σαφές ότι μόνο ο λαός, μέσω δημοκρατικών εκλογών, αποφασίζει ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση », ανέφεραν από το VMRO-DPMNE.