Τα εγκλήματα που μπορεί να σε… σκοτώσουν στη Β.Κορέα

Απαγωγή, αρπαγή κρατικής περιουσίας και πολλά άλλα


ΚΟΣΜΟΣ
5:29
16/05/2015
Τα εγκλήματα που μπορεί να σε... σκοτώσουν στη Β.Κορέα
4
loading

Η διακίνηση πλαστού χρήματος, η λαθρεμπορία και διακίνηση κοσμημάτων και ναρκωτικών στη μαύρη αγορά και η
απαγωγή είναι μερικές από τις κατηγορίες που συγκαταλέγονται στο μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο στη Βόρεια Κορέα. Υπό την ηγεσία του δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ Ουν φαίνεται πως οι κάτοικοι μπορούν να εκτελεστούν για περισσότερα από 20 διαφορετικά εγκλήματα, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς την εναλλακτική μιας δίκαιης δίκης.

Μάλιστα οι κατηγορίες φαίνεται να μην βαραίνουν μόνο τους «εχθρούς του κράτους» αλλά να κληροδοτούνται και σε διάφορα μέλη της οικογένειάς τους.

Μετά την είδηση της δολοφονίας του υπουργού Άμυνας της χώρας με την κατηγορία της προδοσίας , επειδή αποκοιμήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία έκανε το γύρο του κόσμου και παρόλο που η Βόρεια Κορέα διαψεύδει την πληροφορία, -χωρίς η αλήθεια να έχει μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί - η Daily Mail δημοσίευσε τον κατάλογο με τα εγκλήματα που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο εάν διαπραχθούν στη Βόρεια Κορέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως χιλιάδες εκτελέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Κορέα από το 1950 έως σήμερα, με τις περισσότερες να καταγράφονται τη δεκαετία 1990 και του 2000, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH).

Μάλιστα όπως ανέφερε στην MailOnline ο Michelle Kissenkoetter, διευθυντής του γραφείου FIDH στην περιοχή της Ασίας: «Πολλά από τα εγκλήματα που τιμωρούνται με θάνατο είναι αρκετά ασαφή. Αυτή η έλλειψη σαφήνειας είναι εξαιρετικά ανησυχητική, δεδομένου ότι το δικαστικό σύστημα στη Βόρεια Κορέα δεν είναι διαφανές. Ακόμα κι αν κατηγορείσαι για κάτι δεν είναι βέβαιο πως θα έχεις μια δίκαιη δίκη.

Παρόμοια άποψη διατύπωσε και ο Sokeel Park, διευθυντής έρευνας και στρατηγικής μιας ΜΚΟ που διερευνά την Ελευθερία στη Βόρεια Κορέα. «Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του τι είναι γραμμένο στο νόμο και τι θα συμβεί στην πράξη, στη Βόρεια Κορέα. Η αυθαιρεσία και διαφθορά είναι ο νόμος, και ειδικά όταν αφορά πρόσωπα που συγκαταλέγονται στην "ρυθμιστική" ελίτ της χώρας».

Τα εγκλήματα που τιμωρούνται με θάνατο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τουλάχιστον εννέα από αυτά είναι σίγουρο πως θα οδηγήσουν σε εκτέλεση, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής και της αρπαγής κρατικής περιουσίας

Αυτή είναι η λίστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mail.

Εκούσια καταστροφή πολεμικού υλικού η πόρων που προορίζονται για μάχη.
Αρπαγή δημόσιας περιουσίας
Εκούσια καταστροφή κρατικής περιουσίας
Διακίνηση πλαστού χρήματος
Λαθρεμπορία και διακίνηση κοσμημάτων και ναρκωτικών στη μαύρη αγορά
Απαγωγή
Κλοπή ξένης ιδιοκτησίας
Αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών μέσω κινητού τηλεφώνου

Εγκλήματα που υπόκεινται στην κρίση του δικαστηρίου
Συνωμοσία κατά της εθνικής κυριαρχίας
Τρομοκρατία
Προδοσία
Καταστροφή ιδιοκτησίας
Προδοσία του λαού
Φόνος εκ προθέσεως
Παράνομη πώληση δημόσιας περιουσίας
Επικίνδυνη αντικοινωνική συμπεριφορά
Παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα
Εκούσια πρόκληση σωματικών βλαβών
Βιασμός
Απόδραση από τις φυλακές

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Ο μαύρος κατάλογος της "δημιουργικής ασάφειας" του φασιστικού καθεστώτος Β.Κορέας.

 2. avatar antidisestablishmentarianism

  Ακόμα και μια τσίχλα να κλέψει κάποιος , θα εκτελεστεί! Αφού όλα τα μαγαζιά ανήκουν στο δημόσιο θα κατηγορηθεί για αρπαγή δημόσιας περιουσίας! Χα χα χα χα χα

 3. avatar M.L Gore

  Μην τα πιστεύετε αυτά που λένε για τον Κιμ ! Όλα αυτά είναι αισχρά ψέμματα τον εθνο και διεθνοκαπιταλιστών , σε συνεργασία με την παγκόσμια κεφαλαιοκρατία !
  Ο πιο ευτυχισμένος Λαός που υπάρχει στον πλανήτη μας είναι οι ΒορειοΚορεάτες ! Αυτά τα αδικήματα που σας λένε ότι τιμωρούνται με ...Θάνατο (αν είναι δυνατόν 😉 εκεί δεν υπάρχουν γιατί απλά , οι άνθρωποι τα έχουν αποβάλει τελείως από το μυαλό τους αφού ζουν ήδη στον παράδεισο και έχουν αποτάξει οτιδήποτε κακό !
  Η απίστευτη ''δύναμη'' του Λαού στην εξουσία βλέπετε ....

 4. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΙΣΧΥΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ , ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ , ΑΠΟ ΔΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει