Συγκρότηση κοινού μετώπου κατά των απειλών στον κυβερνοχώρο

Συνεργασία της Ανατολικής Ευρώπης για το ζήτημα, ζήτησε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Β. Πόντα


ΚΟΣΜΟΣ
16:22
12/05/2015
Συγκρότηση κοινού μετώπου κατά των απειλών στον κυβερνοχώρο
1
loading

Οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης πρέπει να συνεργαστούν με ηγέτες της Τεχνολογίας της Πληροφορίας για τον περιορισμό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στην περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα στη διάρκεια Περιφερειακής Διάσκεψης Κορυφής για την Κυβερνοασφάλεια, στο Βουκουρέστι.

Στον τομέα αυτό, η περιφερειακή συνεργασία και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εγγύηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι πολύ μεγάλης σημασίας, υπογράμμισε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δεν μπορείς να είσαι μόνος, επειδή σίγουρα θα αποτύχεις. Όσο περισσότερο συνεργάζεσαι συμβάλλοντας με τεχνολογίες, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικούς πόρους, τόσο πιο επιτυχημένος θα είσαι, είπε ο κ. Πόντα.

»Είμαστε αντιμέτωποι με απειλές και ευπάθειες στον κυβερνοχώρο» τόνισε ο κ. Πόντα, σημειώνοντας ότι όλες οι χώρες της περιοχής πρέπει να συνεργαστούν σε θέματα κυβερνοασφάλειας με τις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση, που διοργανώνεται από το υπουργείο Κοινωνίας της Πληροφορίας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, την Υπηρεσία Εμπορίου της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βουκουρέστι συμμετέχουν εκπρόσωποι 17 χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και παρουσιάζουν τις πολιτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Η Ρουμανία είναι αντιμέτωπη με αρκετούς ταυτόχρονους πολέμους, δεν είναι συμβατικοί πόλεμοι, όπως στην Ουκρανία, αλλά στον τομέα της ενέργειας, εφόσον η Ρωσία μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με το φυσικό αέριο και την ενέργεια, ενώ υπάρχει και ένα άλλος πόλεμος με διάφορα άγνωστα άτομα που επιτίθενται σε δεδομένα και συστήματα πληροφορικής κάθε δευτερόλεπτο» δήλωσε ο κ. Πόντα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Μπρους Άντριους είπε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. «Όταν είμαστε, τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας, συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο -από τις υποδομές μας έως τα εθνικά συστήματα ασφάλειας έως τα αυτοκίνητά μας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς- γνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των νέων και αυξανόμενων απειλών στον κυβερνοχώρο» είπε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar synagermos.eu

    Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να ασχολούνται με την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο γιατί καθημερινός εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το διαδίκτυο και θα πρέπει να νιώθουν ασφαλής

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει