Ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ’ και η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας διαγνώστηκαν με κορονοϊό, ανακοίνωσαν νωρίτερα την Τρίτη τα Ανάκτορα.

«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση, έχουν ήπια συμπτώματα και αισθάνονται καλά δεδομένων των συνθηκών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η χώρα σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας 11.507 κρούσματα την 30η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς το τέταρτο κύμα του ιού σαρώνει τη χώρα και θέτει υπό νέα πίεση το σύστημα υγείας, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 11.376 κρουσμάτων είχε σημειωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020.

Το νέο κύμα των κρουσμάτων Covid-19, εν μέρει λόγω της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, έπληξε τη Σουηδία αργότερα σε σχέση με τους Σκανδιναβούς γείτονές της αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Η Υπηρεσία Υγείας της χώρας αναμένει ότι η Όμικρον, η οποία μεταδίδεται ευκολότερα σε σχέση με άλλες παραλλαγές, θα προκαλέσει νέα κορύφωση ημερήσιων κρουσμάτων γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.

Μετάλλαξη όμικρον

Μέτρα

Η χώρα ενίσχυσε τα μέτρα για τις δημόσιες συγκεντρώσεις τον περασμένο μήνα και προέτρεψε όλους όσοι μπορούν, να εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

Μπαρ και εστιατόρια θα σερβίρουν μόνο καθήμενους πελάτες και το κοινό θα πρέπει επίσης να κάθεται σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις.