Ως μη σοβαρή χαρακτήρισαν οι δικηγόροι των Νirvana τη μήνυση του 30χρονου, πλέον, Σπένσερ Έλντεν, που εμφανίζεται ως μωρό να κολυμπά γυμνό στο εξώφυλλο του δίσκου Nevermind και ο οποίος κατηγορεί το συγκρότημα για παιδική πορνογραφία.

Οι δικηγόροι που εργάζονται για λογαριασμό των Nirvana επιδιώκουν να απορρίψουν την αγωγή εναντίον του συγκροτήματος, σύμφωνα με τον Guardian.

Στη μήνυση που κατατέθηκε τον Αύγουστο, ο Έλντεν ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το εξώφυλλο ήταν εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. «Οι κατηγορούμενοι εν γνώσει τους παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον Σπένσερ», έγραφε η μήνυση.

Τα επιχειρήματά τους προσπαθούν να καταρρίψουν μέσω των δικηγόρων τους ο 52χρονος ντράμερ-κιθαρίστας Ντέιβ Γκρολ, ο 56χρονος μπασίστας Κριστ Νοβοσέλιτς, η Κόρτνεϊ Λαβ -σύζυγος και κληρονόμος του αρχηγού των Nirvana Κερτ Κομπέιν- και ο φωτογράφος του εξώφυλλου Κιρκ Γουέντλ.



Ο ισχυρισμός του Έλντεν ότι η εικόνα είναι σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών περιγράφεται από τους δικηγόρους ως «μη σοβαρός. Μια σύντομη εξέταση της φωτογραφίας ή της συμπεριφοράς του ίδιου του Έλντεν (για να μην αναφέρουμε την παρουσία της φωτογραφίας στα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών που, σύμφωνα με τη θεωρία του Έλντεν, είναι ένοχοι για κακούργημα κατοχή παιδικής πορνογραφίας) το καθιστά σαφές».

«Επωφελούμενος για τρεις δεκαετίες»

Οι δικηγόροι των Nirvana αντέτειναν ότι ο Έλντεν «έχει περάσει τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως «Nirvana Baby»», συμπεριλαμβανομένης της αναδημιουργίας της εικόνας για τη 15η και την 25η επέτειο του άλμπουμ.

Αναφέρονται στο γεγονός ότι ο Έλντεν έχει ένα τατουάζ με τη λέξη Nevermind στο στήθος του, το οποίο είχε αναφέρει και ο Ντέιβ Γκρολ όταν ρωτήθηκε για τη μήνυση τον Οκτώβριο: «Έχει ένα τατουάζ Nevermind. Αισθάνομαι τον ίδιο τρόπο που νιώθουν οι περισσότεροι, καθώς πρέπει να διαφωνήσω [με τους ισχυρισμούς του Έλντεν]».