Λίγες μέρες μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και ο κόσμος παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να διατηρήσει το πνεύμα των Άγιων αυτών ημερών. Όσοι επισκέπτονται το ενυδρείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο μπορούν να δούν εκτός από ψάρια και υποβρύχιους Άγιους Βασίληδες.

Ο Άγιος Βασίλης, λοιπόν, έδωσε μια ασυνήθιστη γιορτινή ευθυμία στο Ρίο ντε Τζανέιρο τη Δευτέρα (20/12), ταΐζοντας τους καρχαρίες και κολυμπώντας με τσούχτρες στο ενυδρείο της πόλης.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου που φιλοξενεί πάνω από 2000 ψάρια ακόμα και καρχαρίες σκέφτηκαν να προσφέρουν αυτό το θέαμα στους φετινούς επισκέπτες με τους ήρωες των Χριστουγέννων να ταϊζουν λιχουδιές ακόμα και τους μεγαλόσωμους καρχαρίες.

Ο Άγιος Βασίλης, που φορούσε το γνωστό κόκκινο κοστούμι του κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του, ενώθηκε με την κυρία Βασίλη και άλλους χριστουγεννιάτικους χαρακτήρες, όπως ξωτικά.

Οι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν γύρω από τις δεξαμενές και τα προστατευτικά διαχωριστικά, ενώ δύτες ντυμένοι με τις κόκκινες στολές τάιζαν καρχαρίες, τσούχτρες και δύο χιλιάδες άλλα είδη ψαριών.

«Μου αρέσει ο Άγιος Βασίλης, το χταπόδι και ο καρχαρίας » δήλωσε η Νοέμι, επισκέπτρια του ενυδρείου.

«Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι μην σταματάτε να πιστεύετε. Ας ελπίσουμε για ένα πολύ καλύτερο 2022 με το θέλημα του θεού» τόνισε με τη σειρά της η Ναταλία Σούτο, βιολόγος και δύτρια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτή τη χαρά με τα παιδιά και να δούμε αυτή τη χαρά ως απάντηση στη δουλειά μας», δήλωσε στο Reuters ο βιολόγος και δύτης Volmer Salvador.

Οι επισκέπτες του AquaRio μπορούν να παρακολουθήσουν το προσωπικό του ενυδρείου ντυμένο σαν Άγιος Βασίλης και τη κυρία Βασίλη να βουτά καθημερινά μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

«Νομίζω ότι η σημασία του Άγιου Βασίλη στο ενυδρείο είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τα ψάρια, να μάθουν για τη βιολογία και πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση των ωκεανών».

Από τη μεριά της η δύτρια Amanda Xavier, η οποία φοράει τη στολή της κυρίας Claus τόνισε: «Πολλά χαμόγελα, αυτό φέρνει η κυρία Βασίλη στο ενυδρείο, πολλά χαμόγελα».