Φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν ανθρώπους.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα.

Κεντάκι, ΗΠΑ: Πόνος και μοναξιά μετά το βρυχηθμό της φύσης

Καρέκλα σε συντρίμια σπιτιού

Ένα από τα πιο καταστροφικά καιρικά φαινόμενα χτύπησαν πέντε πολιτείες των ΗΠΑ αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και ολόκληρες πόλεις ισοπεδωμένες. Πάνω από 30 ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής με το Κεντάκι να είναι αυτό που έζησε τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Βιβλία σε συντρίμια σπιτιού

Οι ανεμοστρόβιλοι που «σάρωσαν» το Κεντάκι και τις γύρω πολιτείες προκάλεσαν τον θάνατο δώδεκα παιδιών, στα οποία περιλαμβάνονται ένα βρέφος 2 μηνών, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίρ. Συνολικά, πάνω από 7ο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κεντάκι, με το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα να είναι 98 ετών.

Μιλάνο, Ιταλία: Spiderman και Deadpool φέρνουν χαμόγελα σε μικρούς ασθενείς

Ακροβάτες ντυμένοι σούπερ ήρωες

Ακροβάτες ντυμένοι ως οι σούπερ ήρωες Spiderman και Deadpool κατεβαίνουν από τη στέγη για να κάνουν έκπληξη στα παράθυρα των δωματίων των μικρών ασθενών στην Παιδιατρική κλινική αλλά και όλων των ασθενών, στο νοσοκομείο San Paolo στο Μιλάνο.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Ανείπωτη ανθρωπιστική τραγωδία χωρίς τέλος

Βρέφος σε θερμοκοιτίδα

Το μέγεθος της ανθρωπιστικής τραγωδίας στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου νους. Ενήλικες και παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα. Στη φωτογραφία μια νοσοκόμα φροντίζει ένα μωρό στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του Μαιευτηρίου Malalai στην Καμπούλ. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Αφγανιστάν βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και λειτουργεί μόνο με βοήθεια από οργανώσεις.

Ντουρμπάν, Νότια Αφρική: Στη μάχη κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Επιστήμονας σε νοσοκομείο

Ο Sandile Cele, ερευνητής στο Africa Health Research Institute στο Ντουρμπάν της Νότιας Αφρικής, εργάζεται στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού Τετάρτη. Μια ανάλυση δεδομένων από τη Νότια Αφρική, όπου η νέα παραλλαγή οδηγεί σε αύξηση των λοιμώξεων, υποδηλώνει ότι το εμβόλιο Pfizer προσφέρει λιγότερη άμυνα έναντι της μόλυνσης από τη νέα μετάλλαξη, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή, προστασία από τη νοσηλεία.

Σαν Φραντσίσκο, ΗΠΑ: Η ομπρέλα και οι τέλειες γραμμές

άνθρωπος με ομπρέλα στη βροχή

Ένας πεζός κρατά μια ομπρέλα ενώ διασχίζει έναν δρόμο στο Σαν Φρανσίσκο, προσπαθώντας να προστατευτεί από τη βροχή. Μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που έπληξε τη Βόρεια Καλιφόρνια έφερε πονοκεφάλους στα ταξίδια και προβλήματα με τοπικές πλημμύρες μετά από ένα ασυνήθιστα ζεστό Φθινόπωρο.

Λίβερπουλ, Μεγάλη Βρετανία: Ψάχνοντας την μετάλλαξη Όμικρον στο γήπεδο

Ανθρωποι κοιτάζουν το κινητό τους

Στον αστερισμό της νέας μετάλλαξης Όμικρον και το βρετανικό ποδόσφαιρο με τους φιλάθλους να αναμένουν με αγωνία τα νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων που παραδοσιακά είναι μέρες ποδοσφαιρικής μαγείας στο νησί. Στη φωτογραφία φίλαθλοι της Λίβερπουλ κοιτούν τα κινητά τους πριν το νικηφόρο ματς με 3-1 απέναντι στη Νιούκαστλ.

Λαχόρ, Πακιστάν: Μόρφωση με κάθε κόστος

Κορίτσια στο πίσω μέρος καρότσας

Η μόρφωση είναι ίσως το μοναδικό εχέγγυο για ένα παιδί, από όποιο μέρους του κόσμου και αν κατάγεται, ώστε να μπορέσει να έχει ένα καλύτερο μέλλον και να ξεφύγει από τις κακουχίες. Αυτό ίσως να σκέφτηκαν οι γονείς των μικρών μαθητριών στο Λαχόρ που τις στέλνουν στο σχολείο, μακριά από τα σπίτια τους, στο πίσω μέρος μιας καρότσας

Κάνσας, ΗΠΑ: Χειμωνιάτικες φωτιές

Καπνός από φωτιές

Ο ήλιος που δύει καλύπτεται από τον καπνό από μια πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη και απλώθηκε στις κομητείες Ellis, Russell, Osborne και Rooks την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, κοντά στη Natoma στο Κάνσας. Πυροσβέστες μάχονται με τις πυρκαγιές που εξαπλώνονται σε περιοχές του κεντρικού και δυτικού Κάνσας μετά από μια ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πολιτεία.

Άλτο Χοσπίσιο, Χιλή: Νεκροταφείο ρούχων

Πλήθος πεταμένων ρούχων

Ένας μεγάλος σωρός από μεταχειρισμένα ρούχα καλύπτει την άμμο κοντά στη γειτονιά Λα Μούλα στο Άλτο Χοσπίσιο της Χιλής. Η χώρα είναι μεγάλος εισαγωγέας μεταχειρισμένων ρούχων και απούλητα αντικείμενα πετιούνται σε τεράστιες ποσότητες σε αυτή την τοποθεσία.

Βέρχαϊμ, Γερμανία: Η μοναδικές γραμμές των τρένων

Γραμμές φωτός από τρένα

Το φως και η οπτική μπορεί να χαρίσουν εκπληκτικά καρέ στους φωτογράφους. Όπως εδώ που η πορεία των τρένων στο Βέρχαϊμ της Γερμανία θυμίζει φωτεινή σφαίρα.