Την παραίτησή του υπέβαλε ο διαμεσολαβητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη Τζαμάλ Μπενομάρ.

Ο πόλεμος στη χώρα εξακολουθεί να μαίνεται και ο συνασπισμός αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει να βομβαρδίζει θέσεις των σιιτών ανταρτών Χούτι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ο Τζαμάλ Μπενομάρ «εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν για την Υεμένη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του ΟΗΕ που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ανάμεσα στους πιθανούς διαδόχους του Μπενομάρ είναι ιδίως ο νυν επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα (UNMEER), ο Μαυριτανός Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ. Ο Μπενομάρ, ένας βετεράνος Μαροκινός διπλωμάτης 58 ετών, είχε διοριστεί στον θώκο από τον Μπαν Κι Μουν τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με διπλωμάτες επικρινόταν έντονα τις τελευταίες εβδομάδες από τους υποστηρικτές του προέδρου της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και τους συμμάχους του στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ιδίως τη Σαουδική Αραβία.