Η Αν Ράις, συγγραφέας του γοτθικού μυθιστορήματος «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Όπως αναφέρει το BBC, η πολυαγαπημένη συγγραφέας τα βιβλία της οποίας έχουν ξεπεράσει τις 150 εκατομμύρια πωλήσεις, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου περιτριγυρισμένη από μέλη της οικογένειάς της.

Η Αμερικανίδα συγγραφέας «έφυγε» εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία της μετά από εγκεφαλικό, όπως ανακοίνωσε ο γιος της Κρίστοφερ Ράις στη σελίδα της στο Facebook. «Τις τελευταίες της ώρες, κάθισα δίπλα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναλογιζόμενος με δέος τα επιτεύγματα και το κουράγιο της» έγραψε ο γιος της συγγραφέως στην ανάρτησή του.

Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα» εκδόθηκε το 1976 και έγινε best seller. Το 1994 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ (στον ρόλο του βρυκόλακα Λεστά) και τον Μπραντ Πιτ (στον ρόλο του Λούι), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες.

Μετά την επιτυχία του «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα» η Ράις έγραψε μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό και επικίνδυνο «Λεστάτ», που ονομαζόταν «Τα χρονικά του βαμπίρ». Ένα ακόμη από τα μυθιστορήματα αυτής της σειράς με τίτλο «Η Βασίλισσα των Καταραμένων» μεταφέρθηκε επίσης στον κινηματογράφο το 2002.

Η Ράις ασχολήθηκε επίσης και με την ερωτική λογοτεχνία, γράφοντας με ψευδώνυμα, όπως το «Αν Ράμπλινγκ».

«Η θλίψη της οικογένειάς μας είναι βαθύτατη. Ως μητέρα, με υποστήριζε απόλυτα πάντα και μου δίδαξε να κυνηγάω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κονφορμισμό και να αντιμετωπίζω τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αυτοαμφισβήτησης. Ως συγγραφέας, με δίδαξε να αψηφώ τους περιορισμούς των φύλων και να παραδίδομαι στα εμμονικά πάθη μου», γράφει ο γιος της συγγραφέως στην ανάρτησή του.