Η Φρίντα Κάλο, σπάνια άφηνε να τη φωτογραφήσουν χωρίς τα παραδοσιακά μεξικάνικα φορέματα. Όπως σπάνια εξάλλου αποκάλυπτε την ευαίσθητη πλευρά της-αυτή που έβλεπαν μόνο πολύ αγαπημένα της πρόσωπα.

Μόνο ο εραστής της, ο φωτογράφος Nickolas Muray κατάφερε και την απαθανάτισε σε τέτοιες, εύθραυστες στιγμές όπως αυτές που φιλοξενούνται στο Μουσείο Marta Herford στη Γερμανία. Το μουσείο φιλοξενεί περί τις 241 φωτογραφίες της Κάλο, από τις συνολικά 6.500 προσωπικές φωτογραφίες της Μεξικανής καλλιτέχνιδας.

Η Κάλο γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1907 στην πόλη Κογιοακάν, μία κωμόπολη λίγο έξω από την Πόλη του Μεξικού.
Σε ηλικία έξι ετών, εμφάνισε πολιομυελίτιδα, με αποτέλεσμα το δεξί της πόδι να αναπτυχθεί λιγότερο από το αριστερό. Το καθοριστικό γεγονός που συγκλόνισε την ζωγράφο ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 1925, όταν η η 18χρονη τότε Φρίντα τραυματίζεται σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο έσπασε, μεταξύ άλλων, τα πλευρά της, τη σπονδυλική της στήλη, τη λεκάνη και την κλείδα.

Σε όλη της τη ζωή ήταν αναγκασμένη να ζει με τους αφόρητους πόνους κάτι που πέρασε και στους πίνακες που φιλοτέχνησε. Ο άντρας που καθόρισε τη ζωή της, ήταν ο τοιχογράφος Ντιέγκο Ριβέρα.