Για δεύτερη ημέρα πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές στην τουρκική Βουλή, μετά τον χαρακτηρισμό του υπουργού Εξωτερικών «υπουργό των εγκληματιών» από βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που πυροδότησε καβγά, με το χθεσινό σκηνικό να επαναλαμβάνεται.

Συγκεκριμένα, ο άγριος καβγάς ξέσπασε όταν ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ερκάν Αϊντίν έδειξε φωτογραφία του Υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο Τούρκου φυγόδικου επιχειρηματία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Τούρκος Υπουργός εξοργίστηκε και δήλωσε: «Εμείς είμαστε το κράτος και ως κράτος κυνηγάμε τους εγκληματίες. Συκοφαντείτε αυτό το κράτος. Σας υπόσχομαι ως ένα τέκνο αυτού το έθνους, σας ορκίζομαι και μα τον θεό, δε θα επιτρέψω σε κανέναν να συκοφαντεί αυτό το κράτος».

«Μιλάμε για μια σχιζοφρενική κατάσταση»

Ακολούθησε η απάντηση από τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκούρ Οζέλ: «Μιλάμε για μια σχιζοφρενική κατάσταση. Εδώ έχουμε μια κλινική περίπτωση».

Την ίδια στιγμή αγανακτισμένοι ψηφοφόροι του Προέδρου Ερντογάν ζητούν την παραίτησή του. Η ακρίβεια πλήττει και τον τουρκικό Τύπο, που δυσκολεύεται να επιβιώσει, μετά την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του χαρτιού.

Μάλιστα η τελευταία δημοσκόπηση φέρνει το κυβερνών κόμμα της μητέρας πατρίδας στη δεύτερη θέση πίσω από το ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα.