Την οργή του για το βίντεο το οποίο δείχνει στελέχη του να μιλούν για πάρτι εν μέσω lockdown δεν μπορεί να κρύψει ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη».

Στο βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται το προσωπικό του Μπόρις Τζόνσον να αστειεύεται και να γέλα για μια γιορτή στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown πέρυσι τα Χριστούγεννα όταν απαγορεύονταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

«Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε όλη τη χώρα και ζητώ συγγνώμη για την εντύπωση που δημιουργεί», είπε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη (8/12) και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκαν κανόνες.

«Αλλά επαναλαμβάνω ότι έχω κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει από τότε που προέκυψαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δεν έγινε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες της Covid» δήλωσε.

Μπόρις Τζόνσον

«Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό»

Παράλληλα ο βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό.

«Το ξέρω ότι η συνέπεια που προσπαθεί να υπάρξει (είναι) ότι η υπόθεση που τώρα ερευνάμε κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στα μέτρα που λαμβάνουμε. Αλλά μπορώ να του πω ότι εγώ πιστεύω πως είναι σοβαρό λάθος να προσπαθούμε να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια με αυτό το θέμα», ανέφερε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει πράγματι να δει να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη σε αυτά τα μέτρα» σημείωσε.

«Θα συνεχίσω τη δουλειά και πιστεύω ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι όταν ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει ξεκάθαρα λόγια από τους αξιωματούχους του, από τους πολιτικούς, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για γεγονότα ή μη γεγονότα της περσινής χρονιάς» είπε κλείνοντας ο βρετανός πρωθυπουργός.