Ο Τσίρο Γκρίλο, γιός του ιδρυτή του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, παραπέμφθηκε σε δίκη για ομαδικό σεξουαλικό βιασμό μιας Ιταλονορβηγής κοπέλας, πριν δυο χρόνια στην Σαρδηνία. Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκαν σε δίκη και άλλοι τρεις νέοι, φίλοι του Τσίρο Γκρίλο. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 16 Μαρτίου 2022.

Ο βιασμός, σύμφωνα με την κοπέλα, έλαβε χώρα στο θερινό σπίτι της οικογένενειας Γκρίλο στην Σαρδηνία, τον Ιούλιο του 2019.

Η συνήγορος του θύματος τόνισε ότι πέρα από την κατάθεση της νεαρής Ιταλονορβηγής, υπάρχει και μια σειρά από σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος των τεσσάρων κατηγορούμενων, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνομιλιών τους.

Tόσο ο Γκρίλο, όσο και η κοπέλα που υπέβαλε την μήνυση, είναι είκοσι ενός ετών. Ο γιος του ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, μέχρι τώρα επιμένει οτι δεν υπήρξε εξαναγκασμός και ότι δεν πρόκειται για σεξουαλικό βιασμό.

Τα γεγονότα

Τα γεγονότα χρονολογούνται μεταξύ 16 και 17 Ιουλίου 2019, όταν η ομάδα τεσσάρων φίλων και τα δύο κορίτσια συναντήθηκαν στη ντίσκο Billionaire. Στη συνέχεια αποφασίζουν να πάνε στη βίλα στο Cala di Volpe και είναι εδώ, σύμφωνα με την εκδοχή της Silvia, που γίνεται ο βιασμός. Η άλλη πλευρά μιλάει για συναίνεση. Αυτό είναι το κύριο σημείο διαφοράς: ενώ η νεαρή Ιταλο-Νορβηγίδα φοιτήτρια κατήγγειλε τη σεξουαλική βία παρά τη θέλησή της, οι τέσσερις νεαροί πιστεύουν ότι γνώριζε τι συνέβαινε.

Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν. Για παράδειγμα, μιλάμε για φωτογραφίες της Ρομπέρτα (πραγματικό όνομα, φίλη της Σίλβια) ενώ κοιμόταν, με τα γεννητικά όργανα κοντά στο πρόσωπό της. Έπειτα, υπάρχει το θέμα με τα βίντεο: τραβήχτηκαν βίντεο με αυτές τις σεξουαλικές πράξεις και στη συνέχεια μοιράστηκαν και σε άλλους; Χωρίς να ξεχνάμε την πτυχή των ναρκωτικών, για την οποία γίνεται λόγος στα γραπτά μηνύματα-σοκ.

Όσο για το αλκοόλ, η Σίλβια είπε ότι αναγκάστηκε να πιει ένα κοκτέιλ (βότκας με λεμόνι και σόδα) από ένα μπουκάλι πριν κάνει σεξ. Μια εκδοχή που αρνούνται οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την οποίους αντ’ αυτού η κοπέλα ήπιε με τη θέλησή της για να… αντιμετωπίσει τους νεαρούς. Μια άλλη σημαντική πτυχή αφορά εκείνους τους μώλωπες στα χέρια και τα πόδια που έδειξε η κοπέλα στους γιατρούς της κλινικής Mangiagalli στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, φαίνεται ότι είναι «συμβατοί με μηχανισμό πίεσης και σύλληψης που πραγματοποιείται από πολλά άτομα ταυτόχρονα με τα χέρια». Όλα κρίνονται «συνεπή με μη συναινέσει και επεμβατική σχέση».