Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, ότι τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας είναι αντιπαραγωγικά, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την πολιτική της Βαρσοβίας στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε σχέση με τους μετανάστες, εκφράζοντας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «την ελπίδα ότι ο Σαρλ Μισέλ θα συνεργαστεί με τη Βαρσοβία με στόχο να μην επιτραπεί η βία σε βάρος των μεταναστών και να μην προβεί σε ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της κατάστασης».

«Κατά την συζήτηση της κατάστασης στα σύνορα της Λευκορωσίας με τις χώρες της ΕΕ, και από τις δύο πλευρές δόθηκε έμφαση στην σημασία που έχει η ταχύτερη επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση που μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επέκρινε την πολιτική του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία και αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων κατοίκων της, ενώ «υπογραμμίσθηκε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το σύνολο των μέτρων των συμφωνιών του Μινσκ ως βάση για την διευθέτηση» της ενδοουκρανικής διένεξης.

Τέλος, οι κ.κ. Πούτιν και Μισέλ συζήτησαν για την κατάσταση στο Καραμπάχ, το Αφγανιστάν και την Λιβύη, όπως ανακοινώθηκε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.