Σύσταση επειδή εμφανίστηκε στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων μαζί με των τριών μηνών γιο της τον οποίο θηλάζει δέχτηκε μία βουλευτής στη Βρετανία φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο τον διάλογο για τα δικαιώματα των βουλευτών που γίνονται γονείς.

Η βουλευτής των Εργατικών Stella Creasy πληροφορήθηκε ότι οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να φέρνει κάποιος το παιδί του σε συνεδρίαση της βουλής, κάτι το οποίο έκανε χθες εκείνη.

Η ίδια απάντησε ότι «αυτό δεν το γνώριζα» καθώς στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με μωρό και ζήτησε επανεξέταση του μέτρου.

Τι απάντησε η Stella Creasy

Όπως δήλωσε η Κρίζι στο BBC, έπαιρνε τακτικά τον γιο της, ο οποίος θηλάζει, και πριν από αυτόν την κόρη της στην αίθουσα της Βουλής.

Η Κρίζι, η οποία ενθαρρύνει τις μητέρες να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω μιας εκστρατείας που αποκαλείται «Αυτή η Μαμά Ψηφίζει», ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το email με την παρατήρηση που της εστάλη και σχολίασε: «Οι μητέρες στην μητέρα όλων των κοινοβουλίων δεν είναι ορατές ούτε τις ακούνε φαίνεται…».

Το βιβλίο κανονισμών, το οποίο εκδόθηκε από τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος και αφορά την αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και την αίθουσα του Ουεστμίνστερ, επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ενώ οι βουλευτές δικαιούνται άδεια μητρότητας μετ’αποδοχών για έξι μήνες και ψήφο με πληρεξούσιο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Επιπλέον οι βουλευτές υποχρεούνται να είναι παρόντες στο Ουεστμίνστερ προκειμένου να εκπροσωπούν, για παράδειγμα, τις θέσεις των εκλογέων τους στη Βουλή.

Η πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον φέρεται ότι είναι η πρώτη βουλευτής που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων έχοντας το μωρό της σε μάρσιππο, το 2018.

Την ίδια χρονιά, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έγινε η πρώτη αρχηγός κράτους που εμφανίστηκε με το μωρό της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.