Ο οδηγός που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό του το πλήθος στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα του Ουισκόνσιν θα αντιμετωπίσει πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ύποπτος είχε εμπλακεί σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη λίγα λεπτά πριν από τα γεγονότα» και «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουόκεσα.

Επίσης, ο Τόμσον επιβεβαίωσε ότι ο συλληφθείς είναι ο 39χρονος Ντάρελ Ε. Μπρουκς, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των Reuters και AFP.

Νωρίτερα, όπως είχαν αναφέρει διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και αναμετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι αρχές είχαν ενημερώσει για την κράτηση ενός ατόμου και για τον εντοπισμό του κόκκινου αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στους πεζούς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν 40.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το FBI βοηθά την τοπική αστυνομία στις έρευνές της. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την «τραγική κατάσταση» και ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προσφέρουν βοήθεια στις τοπικές αρχές.