Τα ρεκόρ Guinness είναι πάντοτε μια ευκαιρία για να δει κανείς διάφορα ασυνήθιστα κατορθώματα και η φετινή Guinness World Records Day ήταν αν μη τι άλλο συναρπαστική. Ταλαντούχοι άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο κατέρριψαν όλων των ειδών επιδόσεις στη διάρκεια της ετήσιας διοργάνωσης που διεξήχθη για 18η φορά.

«Αν θέλεις πραγματικά να γίνεις κάτοχος ενός ρεκόρ Guinness τότε θα πρέπει να το επιχειρήσεις με όλες σου τις δυνάμεις», ανέφερε ο 29χρονος Άσλεϊ Γουότσον. Αυτός ο γυμναστής από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέρριψε το δικό του ρεκόρ καθώς έκανε ανάποδη τούμπα ανάμεσα σε δύο οριζόντιες μπάρες και κατάφερε να… εκτοξεύσει τον εαυτό του έξι μέτρα στον αέρα. «Είναι απαραίτητο να βρεις σε τί είσαι καλός, να δεις ποιο είναι το ρεκόρ και να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις το στόχο στου», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, στην Κίνα κι ενώ στεκόταν στα χέρια του, ο Ζανγκ Σουάνγκ κατάφερε και τράβηξε ένα αυτοκίνητο για 50 μέτρα μέσα σ’ ένα λεπτό 13 δευτερόλεπτα και 27 δέκατα. Ενθουσιασμένος με το επίτευγμά του, δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να έχεις κάποια δεξιότητα. Για παράδειγμα, σ’ αυτό που κάνω χρειάζεται να έχεις δυνατή μέση και κοιλιακούς και μεγάλη αντοχή στα χέρια και στους ώμους».

Άλλοι κάτοχοι ρεκόρ, πλέον, είναι ο Αμερικανός Τάιλερ Φίλιπς, ο οποίος διέλυσε την προηγούμενη επίδοση για τα περισσότερα συνεχόμενα άλματα πάνω από αυτοκίνητα μ’ ένα pogo stick, καθώς κι ο Τακαχίρο Ικέντα από την Ιαπωνία, ο οποίος έκανε 45 φορές το trick «time machine» με το ποδήλατο BMX του μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Στο μεταξύ, η 32χρονη Λάουρα Μπιόντο από τη Βενεζουέλα πήρε μαζί της δύο διπλώματα για την ικανότητα της να χειρίζεται την μπάλα του ποδοσφαίρου. Τα… τσαλίμια που έκανε ήταν εντυπωσιακά ακόμη και καθισμένη στο έδαφος.

Ο Κρεγκ Γκλέντεϊ υπεύθυνος έκδοσης του βιβλίου των ρεκόρ Guinness τόνισε πως οι διοργανωτές έμειναν «έκπληκτοι με το επίπεδο αυτών των απίστευτα ταλαντούχων ανθρώπων, αλλά και με τη δύναμη της ψυχής τους. Αυτός ο θεσμός δείχνει πως τα ρεκόρ Guinness είναι μια παγκόσμια γιορτή της ικανότητας να σπάμε ρεκόρ. Είναι μια ευκαιρία για όποιον θέλει να βάλει το όνομά του στη διάσημη λίστα του βιβλίου με τους κατόχους ενός ρεκόρ Guinness», δήλωσε.