Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Χαβάης καθώς γίνονται ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές γύρω από τον θάνατο της 6χρονης Ιζαμπέλα Καλούα, η οποία δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της. Μάλιστα, οι αρχές εικάζουν πως ενώ η εξαφάνισή της δηλώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου η δολοφονία της ίσως και να συνέβη ένα μήνα πριν.

Η μαρτυρία της 12χρονης αδερφής της, επίσης υιοθετημένης, σόκαρε. «Οι θετοί γονείς μου κλείδωσαν την 6χρονη αδερφή μου μέσα σε κλουβί σκύλου στην τουαλέτα του σπιτιού. Της είχαν κλείσει με μονωτική ταινία το στόμα και τη μύτη και δεν ξύπνησε ποτέ», είπε στις αρχές και συνέχισε: «Μου είπαν να το κρατήσω μυστικό».

Ο Άιζακ και η Λέχουα Καλούα δήλωσαν την εξαφάνιση της μικρής Ιζαμπέλα σε αστυνομικό τμήμα στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ανέφεραν στους αστυνομικούς πως την είδαν για τελευταία φορά όταν πήγε για ύπνο στο δωμάτιό της το προηγούμενο βράδυ.

Από την αρχή, όμως, οι αρχές ένιωθαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπόθεση. Ορισμένα από τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους δεν ταίριαζαν μ’ αποτέλεσμα να βάλουν γρήγορα στο κάδρο των υπόπτων τους θετούς γονείς. Τις υποψίες μετέτρεψε σε βεβαιότητα η μαρτυρία της 12χρονης αδερφής του θύματος, καθώς αποκάλυψε πως ήταν ο Άιζακ και η Λέχουα εκείνοι που σκότωσαν την 6χρονη Ιζαμπέλα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζεται πως τους είπε ότι αφού την έκλεισαν σε ένα κλουβί σκύλου, της έκλεισαν το στόμα και τη μύτη με μονωτική ταινία και την άφησαν στην τουαλέτα του σπιτιού. «Δεν ξύπνησε πάλι» είπε η 12χρονη. Συμπλήρωσε πως: «Λίγο αργότερα η μητέρα γέμισε την μπανιέρα με νερό και βύθισε την Ιζαμπέλα μέσα, μάλλον για να δει αν θα ξυπνήσει, αλλά αυτό δεν συνέβη. Μετά με φώναξαν για να την κουβαλήσουμε και να την πάμε στο δωμάτιό της».

Τα στοιχεία φέρνουν στη δημοσιότητα δικαστικά έγγραφα ύστερα από την κατάθεση της 12χρονης, η οποία κατάλαβε ότι η αδερφή της είχε πεθάνει όταν την είδε σε αυτή την κατάσταση, ενώ διευκρίνισε ότι το περιστατικό είχε γίνει πριν από δύο μήνες. Το άψυχο σώμα του παιδιού δεν έχει βρεθεί προς το παρόν, ενώ ο δικηγόρος του ζευγαριού επιμένει ότι είναι αθώοι.

Αναφορικά με το πώς βρέθηκε το κλουβί στο σπίτι τους, παρόλο που η οικογένεια δεν είχε σκύλο, η 12χρονη αποκάλυψε πως ο πατέρας της το αγόρασε από το διαδίκτυο, γιατί η Ιζαμπέλα σηκωνόταν κρυφά τα βράδια για παέι στην κουζίνα να φάει. Υποστήριξε ότι η αδερφή της συχνά πεινούσε, γιατί οι γονείς τους πολλές φορές δεν τους έδιναν να φάνε. Η 6χρονη ήταν το ένα από τα συνολικά τέσσερα υιοθετημένα παιδιά της οικογενείας, τα δύο εκ των οποίων ήταν βιολογικά της αδέρφια.