Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από περισσότερο από έναν μήνα σπάνιας απουσίας, η οποία πυροδότησε φήμες για την υγεία του. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισκέφτηκε μια νέα πόλη που χτίζεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα, φορώντας μια δερμάτινη καπαρντίνα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιηγήθηκε στη «σοσιαλιστική ουτοπία» των ολοκαίνουργιων διαμερισμάτων, ξενοδοχείων και ενός χιονοδρομικού κέντρου ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά.

Ο 37χρονος φαίνεται να περνά τη δυσκολότερη περίοδο του ως ηγέτης με τα lockdown εξαιτίας της Covid-19 να καταστρέφουν την οικονομία του φτωχού έθνους που έχει «χτυπηθεί» από κυρώσεις.

Αντιμετώπισε επίσης ανεξέλεγκτες φήμες για την υγεία του μετά την απουσία τριών εβδομάδων τον Απρίλιο – και στη συνέχεια επέστρεψε έχοντας χάσει αρκετά κιλά.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε όμως τώρα χαμογελαστός στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επαίνεσε τους εργαζομένους για την «υψηλή πίστη, την ισχυρή θέληση και τον ιδρώτα» τους να προχωρήσουν το έργο ενόψει ενός «δυσμενούς περιβάλλοντος» και είπε ότι η πόλη Samjiyon θα γίνει κατευθυντήρια γραμμή για την αγροτική ανάπτυξη.

Πρόσθεσε ότι τα τέσσερα χρόνια που πέρασε η χώρα κατασκευάζοντας τη Samjiyon, ένα έργο που περιελάμβανε την κατασκευή χιλιάδων σπιτιών και κτιρίων, καθώς και νέων δρόμων και ένα δίκτυο ηλεκτροδότησης, έδειξαν την ενότητα και τη «σιδηρά θέλησή» της για «να επιτύχουμε την ευημερία με τον δικό μας τρόπο », μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στο όρος Paektu, το ιερό βουνό όπου η οικογένεια του Κιμ Γιονγκ Ουν υποστηρίζει ότι έχει τις ρίζες της, και έχει κάνει πολλές επισκέψεις από το 2018, με το KCNA να το διαφημίζει ως «η επιτομή του σύγχρονου πολιτισμού».