Η Κρίστι Σουάντλινγκ δεν είναι η πρώτη κοπέλα που έχει για είδωλό της κάποιο από τα σέξι μοντέλα.  Αλλά η εμμονή μια έφηβης, παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή φτάνοντας να ζυγίζει μέχρι και 30 κιλά το 2014, στη προσπάθειά της να μοιάσει στο είδωλό της, την Μιράντα Κερ.

«Οι φωτογραφίες των μοντέλων όπως της Μιράντα Κερ, που είναι επεξεργασμένες με photoshop, με επηρέασαν γιατί πίστευα ότι έτσι έπρεπε να είμαι», λέει η 18χρονη στην DailyMail Australia. «Γινόμουν ολοένα και πιο αδύνατη από τα μοντέλα λόγω της αρρώστιας μου. Σταμάτησα να σκέφτομαι τα μοντέλα και έπαθα εμμονή με το πώς να χάσω κι άλλο βάρος», εξομολογείται.

Η καταστροφική σχέση της Σουάντλινγκ με το φαγητό, ξεκίνησε κατά την παιδική της ηλικία, όταν οι συμμαθητές της άρχισαν να την πειράζουν για τα περιττά κιλά που είχε. «Η οικογένειά μου ποτέ δεν ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωή. Ήμουν πάντα το εκείνο το παιδί που ζήλευαν τα άλλα, γιατί έτρωγα σοκολάτες, τσιπς, fast food», σημειώνει η 18χρονη που ζει στο East Gosford, κοντά στο Σύδνεϋ.

Στο Λύκειο, άρχισε να γυμνάζεται και να χάνει ολοένα και περισσότερο βάρος. «Δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα, ίσως δυο γεύματα με λιγότερο από 300 θερμίδες ενώ είχα τον διάβολο μέσα μου που μου έλεγε να χάσω κι άλλο βάρος». Χάρη στην οικογένειά της εισήχθη δυο φορές στο νοσοκομείο, αλλά κατάφερε και έλαβε εξιτήριο και τις δυο φορές. Όταν όμως έχασε τις αισθήσεις της στα 17α γεννέθλιά της, τότε πήρε την απόφαση να αλλάξει.

«Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και αηδίαζα με αυτό που έβλεπα. Συνειδητοποίησα ότι με σκότωνα σιγά σιγά», παραδέχεται. Τους μήνες που ακολούθησαν, η Σουάντλινγκ άρχισε να ακολουθεί μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, μοιράζοντας την εμπειρία της και στο διαδίκτυο. Τον Αύγουστο του 2014, ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με τον τίτλο «Anorexia Nervosa almost killed me» (η ανορεξία παραλίγο να με σκοτώσει), με πάνω από 700,000 views.

Η 18χρονη, πριν και μετά την μάχη της με την ανορεξία