Η Ινδονησία είναι απίθανο να εκτελέσει μέσα σε εβδομάδες ή και μήνες τους κυρίως ξένους θανατοποινίτες μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν επί των εφέσεων που κατέθεσαν την τελευταία στιγμή, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος Γιουσούφ Κάλα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters, η Ινδονησία είναι περισσότερο επιφυλακτική ως προς τον χειρισμό των εφέσεων έπειτα από τις διπλωματικές προσπάθειες να σωθεί η ζωή τους.

«Πάντα θα ενημερωνόμαστε και θα εξετάζουμε τις απόψεις, όχι μόνο από την Αυστραλία, αλλά και από τη Γαλλία και τη Βραζιλία. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να…ακολουθούμε την νομική διαδικασία», σημείωσε ακόμη.

Πρόσθεσε, πάντως, πως «αναμένουμε την απόφαση των δικαστηρίων», η οποία μπορεί «να εκδοθεί σε εβδομάδες ίσως και μήνες».

Τέσσερις θανατοποινίτες έχουν ασκήσει έφεση κατά των ποινών τους έπειτα από την απόρριψη των αιτήσεων χάριτος που κατέθεσαν πέρυσι από τον πρόεδρο Τζόκο Γουιντόντο.

Μεταξύ των ξένων που αναμένουν να εκτελεστούν και βρίσκονται στο νησί-φυλακή Νουσακαμπανγκάν περιλαμβάνονται και πολίτες της Γκάνα, της Νιγηρίας και των Φιλιππίνων.