Ένα απίστευτο κατόρθωμα – και ένα εξίσου μεγάλο ρεκόρ-κατάφερε να επιτύχει ο 28χρονος Γάλλος Ρεμί Ουβράρ (Rémi Ouvrard) ο οποίος στάθηκε πάνω σε ένα αερόστατο σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων.

Όλα αυτά συνέβησαν στην πόλη Σατελρό, στη δυτική Γαλλία, με τον 28χρονο να σπάει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που κατείχε ο ίδιος, που ήταν 3.600 μέτρα.

Το επικίνδυνο stunt έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός τηλεμαραθωνίου για ένα πρόγραμμα ιατρικών ερευνών περί των νευρομυϊκών παθήσεων, για το οποίο ο Ρεμί δεσμεύτηκε δημοσίως ότι θα κάνει και άλλες σχετικές ενέργειες για την συγκέντρωση χρημάτων για τον ευαγή αυτόν σκοπό.

Το αερόστατο πιλοτάριζε ο πατέρας του Ουβράρ, που τον συμβούλευε, διαμέσου ενδοεπικοινωνίας, να παραμένει ήρεμος και να συγκεντρωθεί στην αναπνοή του από τα 3.500 μέτρα και πάνω, καθώς στο υψόμετρο αυτό περιορίζεται κατά πολύ η περιεκτικότητα του οξυγόνου.

Μέχρι και ο ίδιος ο νεαρός παραξενεύτηκε

Ο ίδιος ο νεαρός τόνισε πως «δεν περίμενε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με το κρύο σε τέτοιο υψόμετρο, αλλά, ευτυχώς, γι’ αυτό φρόντισε το αερόστατο». Όπως είπε, «έβραζα από την ζέστη κάτω από τα πόδια μου, με αποτέλεσμα να μη νιώσω ούτε ένα λεπτό δυσφορία».

Ο, λάτρης των extreme sports, Ουβράρ σημείωσε πως οι συνθήκες πάνω στο αερόστατο ήταν «τέλειες», ενώ μετέδιδε όλη την προσπάθεια στα social media από το κινητό του και ένα «σελφοκόνταρο» που κρατούσε μαζί του.

Ο Γάλλος σε κάποιο σημείο έμεινε όρθιος πάνω στο αερόστατο, ενώ στη συνέχεια φρόντισε να κάνει το σήμα με τον αντίχειρα για να στείλει το μήνυμα ότι «όλα πήγαν μια χαρά» ακόμη και σε αυτό το πραγματικά ιλιγγιώδες υψόμετρο.

Στη συνέχεια το αερόστατο προσγειώθηκε επιτυχώς στο έδαφος, με τον Ρεμί να μην γνωρίζει ακόμη ότι ξεπέρασε τα 4.000 μέτρα σε ύψος.

«Ακόμα δεν μου είπαν το ακριβές υψόμετρο. Μάλλον το κρατάνε για τον εαυτό τους. Φαίνεται όμως ότι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας», δήλωσε, μαθαίνοντας κατόπιν ότι έφτασε σε ύψος 4.016 μέτρων.

Με το που ολοκλήρωσε την εκπληκτική προσπάθειά του, ο Ρεμί είπε στον πατέρα του ότι «έχει ήδη νέες ιδέες για τον επόμενο τηλεμαραθώνιο».

Ο νεαρός ασχολείται επαγγελματικά με τις βόλτες με αερόστατο και στον λογαριασμό του στο Instagram δηλώνει «αεροναύτης». Σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζει, κάπου στο πλάνο θα υπάρχει τουλάχιστον ένα αερόστατο.

Αυτό δεν είναι το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ του 28χρονου. Το 2020 είχε σταθεί πάνω σε ένα άλλο αερόστατο, σε ύψος 1.217 μέτρων, αλλά αυτή την φορά όχι πάνω από την γη, αλλά πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.