Η ημέρα ανεξαρτησίας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς μπορεί επιτέλους να έφτασε. Σε μια ακρόαση σε μια αίθουσα δικαστηρίου στο κέντρο του Λος Άντζελες σήμερα Παρασκευή, μία δικαστής θα αποφασίσει εάν θα τερματίσει οριστικά την επιμέλεια του πατέρα της που ασκούσε τεράστιο έλεγχο στη ζωή και τα χρήματα της σούπερ σταρ για σχεδόν 14 χρόνια.

Χωρίς καμία σημαντική αντίθεση από κανέναν εμπλεκόμενο, φαίνεται πιθανό ότι η δικαστής Μπρέντα Πένι θα διαλύσει τη νομική ρύθμιση. Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, οι γονείς της και οι δικαστικοί υπάλληλοι που ελέγχουν τη συντηρητική υπηρεσία υποστηρίζουν δημοσίως τον τερματισμό.

Η Τζόντι Μοντγκόμερι, η επιτηρήτρια που επιβλέπει τη ζωή και τις ιατρικές αποφάσεις της τραγουδίστριας, έχει αναπτύξει ένα σχέδιο φροντίδας με τους θεραπευτές και τους γιατρούς της για να την καθοδηγήσουν στο τέλος της επίπονης επιμέλειας του πατέρα της και τα επακόλουθά της.

Η δικαστής δεν έχει δώσει ξεκάθαρα μηνύματα για την απόφασή της

Η δικαστής ωστόσο δεν έχει δώσει ξεκάθαρα μηνύματα για το τι θα αποφασίσει, και έχει μεγάλη διακριτικότητα και δύναμη. Τα νομικά ή γραφειοκρατικά εμπόδια ή οι παρατεταμένες ανησυχίες για την ιατρική περίθαλψη ή τα οικονομικά της Σπίαρs, θα μπορούσαν να επιβραδύνουν αυτό που μπορεί να φαίνεται ως το αναπόφευκτο τέλος.

Δεν είναι σαφές εάν η 39χρονη ποπ σταρ, θα λάβει μέρος στην ακρόαση. Οι θαυμαστές που ζήτησαν από το δικαστήριο με το κίνημα #FreeBritney, να ελευθερωθεί η ποπ σταρ, εν πολλοίς πιστώνονται ότι η υπόθεση έφτασε μέχρι αυτό το σημείο, θα βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Η Πένι τάχθηκε αποφασιστικά στο πλευρό της Σπίαρς και του δικηγόρου της Μάθιου Ρόζενγκαρτ στην τελευταία ακρόαση τον Σεπτέμβριο, όταν ανέστειλε τον πατέρα της τραγουδίστριας Τζέιμς Σπίαρς από τη συντηρητική υπηρεσία που είχε τον έλεγχο τουλάχιστον εν μέρει από τότε που το ζήτησε για πρώτη φορά το 2008.

Η δικαστής δεν διαπίστωσε αδικήματα εναντίον του Τζέιμς Σπίαρς, λέγοντας μόνο ότι το «τοξικό περιβάλλον» έκανε την κίνηση απαραίτητη. «Η τρέχουσα κατάσταση είναι απαράδεκτη», είπε η Πένι.

Οι δικηγόροι της ποπ σταρ θα ερευνήσουν διεξοδικά τα πεπραγμένα του πατέρα της ως επιμελητή

Πριν από αυτή την ακρόαση, ο Τζέιμς Σπίαρς άλλαξε ρότα και υποστήριξε τον τερματισμό της επιμέλειας. Ο Ρόζενγκαρτ υποστήριξε ότι θα έπρεπε να τεθεί σε αναστολή και να μην έχει κανέναν ρόλο στο τέλος του παιχνιδιού της νομικής ρύθμισης. Ορκίστηκε να συνεχίσει μια έρευνα για τον χειρισμό της επιμέλειας από τον Τζέιμς Σπίαρς ακόμη και μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ο δικηγόρος είπε ότι σχεδίαζε να ρίξει «μια επισταμένη ματιά» στις ενέργειες του Τζέιμς Σπίαρς και των εκπροσώπων του και πρότεινε οι αρχές επιβολής του νόμου να ερευνήσουν τις αποκαλύψεις σε ντοκιμαντέρ των New York Times σχετικά με μια συσκευή παρακολούθησης που τοποθετήθηκε στην κρεβατοκάμαρα της κόρης του.

Οι δικηγόροι του Τζέιμς Σπίαρς είπαν ότι οι ισχυρισμοί του Ρόζενγκαρτ είναι αβάσιμοι έως και ότι ενήργησε μόνο προς το συμφέρον της κόρης του.

Ο Τζέιμς Σπίαρς χώρισε τους δρόμους του με τους δικηγόρους που τον βοήθησαν να χειριστεί μέχρι σήμερα την υπόθεση και προσέλαβε τον Άλεξ Βάινγκαρτεν, έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο είδος των διαφορών που μπορεί να ακολουθήσουν.

Μόλις πριν από έξι μήνες, φάνηκε ότι η επιμέλεια θα συνεχιζόταν επ’ αόριστον. Έκτοτε η υπόθεση ξετυλίχθηκε με εκπληκτική ταχύτητα.

Βασική ήταν μια ομιλία που έκανε η ίδια η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε μια ακρόαση τον Ιούνιο, στην οποία περιέγραφε με πάθος τους περιορισμούς και τον έλεγχο της ζωής της από τον πατέρα της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.