Ένα νησί στην μέση του Ειρηνικού ωκεανού έχει τρελάνει το Διαδίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει την ταυτότητα ύπαρξής του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Business Insider, «για τους περισσότερους ανθρώπους, οι χάρτες της Google είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μετάβαση σε κάποιον προορισμό. Ωστόσο, για ορισμένους αποτελεί και πηγή ανεξερεύνητων μυστηρίων».

Όποιος ψάξει αρκετά στο Google Maps, μπορεί να βρει αρκετά «μυστηριώδη» πράγματα που έχουν να κάνουν κυρίως με θολωμένες εικόνες οι οποίες από κάτω τους ενδέχεται να κρύβουν πράγματα άγνωστα μέχρι σήμερα και αρκούντως μυστηριώδη. Και αν κάποιος χρησιμοποιήσει την οργιώδη φαντασία του, μέχρι και… τα μυστήρια του αγνώστου ενδέχεται να ανακαλύψει (μέσα στο μυαλό του).

Χαμός στο Reddit

Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ένας χρήστης του Reddit ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια «μαύρη τρύπα στη μέση του ωκεανού» ενώ χρησιμοποιούσε τους χάρτες της Google.

«Τι στο καλό είναι αυτό; Αυτό δε μοιάζει σε τίποτα με νησί», έγραψε ο χρήστης kokoblocks και κάποιοι του απάντησαν ότι πρόκειται για μία μυστική στρατιωτική βάση στη μέση του ωκεανού. «Φαίνεται να έχει περάσει από λογοκρισία από την Google για κάποιο λόγο», έγραψε με την σειρά του ο χρήστης KorvisKhan.

«Θα μπορούσε ίσως να είναι ένα υπόγειο ηφαίστειο, που να προκαλεί το μαύρο χρώμα, εάν υποθέσουμε ότι δεν είναι μία τρύπα» έγραψε ο The_Professor64, ρίχνοντας και άλλο λάδι στην φωτιά του ήδη υπάρχοντος μυστηρίου.

Όπως αναφέρει με νόημα το έγκυρο Live Science, η Google συχνά θολώνει κάποιες στρατιωτικά, στρατηγικά ή γεωπολιτικά «ευαίσθητες» τοποθεσίες όπως στρατιωτικές βάσεις ή αυλές φυλακών, μια πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον για να αποφευχθεί η αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία και τη δομή τους.

«Παράλληλα, άλλες θεωρίες, μάλλον λιγότερο ρεαλιστικές, έκαναν την εμφάνισή τους από χρήστες του Reddit στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τη μαύρη εικόνα της εικόνας», σημειώνει εμφατικά το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως:

«Εν μέσω πολλών θεωριών που εξάπτουν τη φαντασία, όλοι αυτοί μάλλον θα απογοητευτούν μόλις μάθουν ότι το μυστηριώδες μαύρο μέρος στο Google Maps είναι στην πραγματικότητα το νησί Βοστόκ. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και ανήκει στη Δημοκρατία του Κιριμπάτι, ένα νησιωτικό κράτος στον κεντρικό Ειρηνικό που περιλαμβάνει 33 κοραλλιογενείς ατόλες και νησιά».

Πράγματι, στην συνέχεια, κάποιοι χρήστες του Διαδικτύου με γνώσεις γεωγραφίας έσπευσαν να διευκρινίσουν την αλήθεια γύρω απ’ την επίμαχη φωτογραφία:

«Αυτό που βλέπουμε όλοι μας σαν κάτι πολύ μαύρο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ σκούρο πράσινο. Είναι ένα πολύ πυκνό δάσος που αποτελείται από δέντρα του είδους pisonia», εξηγεί ο χρήστης SatisfactionAny20.