Έξαρση κρουσμάτων χολέρας ξέσπασε στο Καμερούν, εξέλιξη που επιδεινώνει την κρίση δημόσιας υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της χώρας χθες Τρίτη (9/11).

Αναλυτικότερα, πέντε άνθρωποι έχουν υποκύψει επί συνόλου 32 κρουσμάτων στο νοτιοδυτικό Καμερούν, σύμφωνα με τις αρχές. Η περιφέρεια Μπαμουσό είναι αυτή που δοκιμάζεται, ενώ έχει κηρυχθεί «κατάσταση συναγερμού» σε συνολικά έξι περιφέρειες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Καμερούν έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 1.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 104.000 καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση να φθάνει τα 264 την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World In Data.

Η επιδημία χολέρας ενσκήπτει με φόντο «την έλλειψη ασφάλειας και την ανθρωπιστική κρίση, με μετακινήσεις πληθυσμού σε τόπους όπου η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αποχωρητήρια είναι περιορισμένη», σχολίασε μέσω Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.