Τέσσερις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

Οι συλληφθέντες ανήκουν στο περιβάλλον του Αμεντί Κουλιμπαλί, του άνδρα που κράτησε ομήρους τους υπαλλήλους και τους πελάτες ενός εβραϊκού παντοπωλείου, δύο ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, διευκρίνισε η πηγή αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα ωστόσο με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, οι δύο από τους υπόπτους είναι μια χωροφυλακίνα και ο σύντροφός της, ο οποίος εμπλέκεται και σε μια άλλη υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Ο άνδρας είναι μικροκακοποιός ενώ η σύντροφός του, που είχε προσηλυτιστεί στο Iσλάμ, απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς πιστεύεται ότι του παρείχε βοήθεια.

Στις 7 Ιανουαρίου οι αδελφοί Κουασί επιτέθηκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo και σκότωσαν 12 άνθρωποι. Την επομένη ημέρα μια αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας εκτελέστηκε στο προάστιο Μονρούζ.

Η δολοφονία της αποδίδεται στον Αμεντί Κουλιμπαλί ο οποίος στις 9 Ιανουαρίου σκότωσε τέσσερις από τους 20 ομήρους που κρατούσε στο εβραϊκό κατάστημα στην περιοχή Βενσέν του Παρισιού.